Training crisismanagement

Het crisismanagementteam neemt de touwtjes van het ganse crisisbeheersingsproces stevig in handen. De situatie in kaart brengen, andere teams ondersteunen, maatregelen nemen om de gevolgen van de crisis in te perken en omgaan met strategische stakeholders zijn slechts een greep uit het takenpakket van een crisismanagementteam. En anno 2023 kijkt iederéén over de schouder mee.

Een crisis is inherent complex, soms volstrekt chaotisch, en daarom per definitie moeilijk (of  zelfs helemaal niet) te managen. Wanneer een crisissituatie zo onzeker is dat je door de bomen het bos niet meer kan zien, dan zit er maar één iets op: zekerheid scheppen in het crisisbeheer. Goede afspraken, heldere rolverdeling, gedeelde objectieven en een gezonde portie autonomie zetten de crisiswerking al goed op weg. Crisismanagement mag geen hogere wiskunde zijn, want hoe complexer de crisis, hoe belangrijker eenvoud in het crisisbeheer wordt.

Op zoek naar inzichten en oplossingen? Tijdens een training crisismanagement leer je van onze ongeëvenaarde expertise opgedaan tijdens honderden crisissituaties tijdens de afgelopen 20 jaar en leer je een handvol eenvoudige methodieken. Samen vormen zij een robuust crisisbeheersingsproces dat je altijd en overal kan uitrollen.

Interesse in een training crisismanagement?

Over de training crisismanagement

PM heeft een bijzondere expertise opgebouwd in crisismanagement in al zijn facetten. Je kan bij ons onder andere terecht voor:

 • Lezingen en keynotes
 • Algemene opleiding crisismanagement
 • Training coördinatie van het crisisbeheersingsproces
 • Training voorzitterschap
 • Training coördinatie – lees meer over onze drills
 • Training liaison terrein
 • Spelsimulaties zoals onze Zombie Game, Calamity Cards of Hectic Harmony
 • Crisismanagement-oefeningen – lees meer over onze oefeningen

De adviseurs van PM zijn stuk voor stuk bevlogen trainers die vol passie over hun vak vertellen. Zij kunnen putten uit sprekende voorbeelden en anekdotes, en laten veel ruimte voor interactie met de groep.

Relevante updates

Hoor het van een ander

Deze training was professioneel, aangenaam en goed gestructureerd. Goede training!

Kris Puelings
(Directeur Corporate Affairs, Mensura)

This training was very helpful to [help us] structure crisis management at ORAC.

Dimitri Devrieze
(CFO, ORAC)

training crisismanagement

Laat ons contact opnemen

Interesse in een training crisismanagement? Laat hier jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

  Hoe wil je dat we contact opnemen?

  Competentiegericht leren

  Competentiegericht leren betekent op een bedachtzame manier toewerken naar de verschillende competenties die nodig zijn voor een goede invulling van een crisismanagementrol. PM beschikt over een competentiestandaard voor de meest courante rollen van het crisisteam.

  Voordelen van competentiegericht leren zijn onder andere:

  Leer met een doel

  Competentiegericht leren betekent efficiënter leren. Concrete leerdoelen voor ogen, bepaald voorafgaand aan de mediatraining, zorgen voor training met impact.

  Identificeer hiaten

  Met competentiegericht leren zien de deelnemers waaraan ze nog moeten werken, en ziet de opdrachtgever in welke mate er voldoende capaciteit is voor de rol van woordvoerderschap.

  Zie vooruitgang

  De competentiestandaarden zijn kwantificeerbaar. Daardoor kan je als deelnemer of opdrachtgever heel duidelijk de vooruitgang van de deelnemers documenteren.

  Ga vandaag nog van start met competentiegericht leren voor jouw crisismanagementteam

  Menu