Calamity Cards

Je snelle reality check

Organisaties zijn gemotiveerd om aandacht te besteden aan de risico’s binnen hun organisatie, maar het op poten zetten van crisisoefeningen is niet altijd zo evident.  Grootschalige oefeningen vragen veel energie en organisaties missen soms de tijd of inspiratie.

Om je voor te bereiden op crises hoef je niet steeds alles uit de kast te halen. Wat je wél uit de kast kan halen zijn de Calamity Cards. Dit handige kaartspel genereert voor jou unieke scenario’s waar je team misschien niet meteen aan denkt, maar die je organisatie op elk moment kunnen treffen. Het laat jou en je team op een eenvoudige en korte wijze een gesprek aangaan over risico’s en crises  en ‘wat als’-gesprekken voeren om een scenario aan te pakken. Ideaal voor allerlei oefeningen en simulaties.

PM Calamity Cards
Calamity Cards

E-mail me de brochure

In de brochure lees je over de objectieven van het kaartspel, enkele voorbeelden, mogelijke sessies, etc.

  Hoe spelen?

  Bepaal je doelstellingen

  Kies eerst één of meerdere doelstellingen voor je sessie. Wat wil je precies bereiken? Houd daarvoor rekening met de beschikbare tijd en het aantal deelnemers.

  Trek twee kaarten

  Je eerste kaart is een scenariokaart, met een kleurrijk personage op de voorzijde. Deze kaart beschrijft een incident of crisis. Om willekeur en extra complexiteit toe te voegen, trek je een contextkaart. Combineer beide kaarten en pas het scenario toe op jouw organisatie.

  Pro tip: als je ambitieus bent, dagen we je uit om extra contextkaarten te trekken!

  Bereik je doelen

  De scène is gezet en het scenario ligt op tafel. Nu is het tijd voor het leuke gedeelte. Probeer als team je doelstellingen te bereiken: kijk of je crisisplannen standhouden, of je sleutelfiguren binnen je organisatie kunt bereiken of stel een reflexcommunicatie op.

  Herhaal indien nodig

  De scenario’s zijn eindeloos. Trek nieuwe kaarten of bewaar je set kaarten tot de volgende keer!

  Calamity Cards is gemaakt en ontwikkeld door PM • Risk Crisis Change. Alle rechten met betrekking tot het spel en de spelmaterialen berusten uitsluitend bij PM. Het is niet toegestaan spelmateriaal of delen daarvan te gebruiken voor eigen doeleinden, tenzij hiervoor expliciet toestemming is gegeven. Het maken van kopieën, aanpassingen, vertalingen, bewerkingen en wijzigingen in de inhoud van deze website en alle spelmaterialen in welke vorm dan ook, is verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van PM. Indien overeengekomen dient altijd een link naar de website van PM (https://pm.be/)te worden opgenomen.

  Menu