Hectic Harmony

Een gezamenlijke reis doorheen stress, rust en optimale prestatie

Stress – can’t live with it, can’t live without it. In de basis is stress gezond. Stress heeft de mensheid sinds zijn ontstaan een evolutionair voordeel opgeleverd waar we tot op vandaag nog steeds beter van worden. Stress maakt ons alerter, helpt ons beter presteren, en zorgt ervoor dat we toenadering zoeken tot elkaar. Maar in de hedendaagse maatschappij, waarin alles snel moet gaan en we nog nooit zo’n hoge verwachtingen stelden van elkaar, ervaren velen echter teveel stress. Negatieve prikkels, te lange periodes van aanhoudende stress of intense periodes van stresspieken, kunnen op termijn tot burn-outs leiden. Onderprikkeling brengt ons op termijn dan weer richting bore-out.

Hectic Harmony is een erg toegankelijke manier om het over stressoren en coping mechanismen te hebben zonder thema’s aan te raken die voor sommigen misschien té zwaar zouden zijn.

Spreken met elkaar over stress is belangrijk maar blijft moeilijk. Mensen beschikken vaak niet over de juiste woorden of zinnen, of hebben zelfs geen idee wat hen stresseert of kalmeert. En dat er nog steeds een stigma rust op stressgerelateerde aandoeningen, helpt ook zeker niet. Opleidingen over stress gaan vaak niet verder dan de theorie en geven deelnemers niet de juiste tools om hun stressniveau beter te leren reguleren.

Hectic Harmony

Hectic Harmony is een spelsimulatie van CrisisCare en PM die specifiek ontwikkeld is om spelers op een interactieve manier kennis te laten maken met de basisbeginselen van stressmanagement. Als fictieve personages maken zij een stressvolle dag mee. Gaandeweg leren zij stressoren herkennen en er gepast op reageren met als bedoeling om burn-outs of bore-outs te vermijden. Het spel benadrukt dat we het best presteren wanneer we optimaal geprikkeld worden. Het onderstreept het belang van een sociaal vangnet en leert spelers spreken over hoe zij stress ervaren.

Hectic Harmony materialen
Hectic Harmony materialen

Voor zij die een extra uitdaging zoeken is er het ‘crisis uitbreidingspakket’ voor Hectic Harmony. Het werd specifiek ontworpen om crisisteamleden te leren omgaan met de impact van chronische én acute stress op het crisisteam. De uitbreiding bevat talrijke acute stressprikkels die eigen zijn aan crisissituaties, zoals teamleden die niet bereikbaar zijn, politieke spanningen binnen de organisatie of besluiteloosheid in het team.

Hectic Harmony

De doelgroep voor Hectic Harmony is breed. Iedereen die stress ervaart in zijn privéleven of carrière heeft baat bij de boodschap die het spel brengt. Het uitbreidingspakket is specifiek gericht op crisisteamleden. De game is beschikbaar voor losse afname of als onderdeel van een licentie.

De Window of Tolerance

Window of Tolerance

Het spelverloop van Hectic Harmony is gebaseerd op het idee van de Window of Tolerance. Onze partners zijn psychosociale hulpverleners, CrisisCare, tevens mede-ontwikkelaars van Hectic Harmony, schreven er een toegankelijk artikel over. Je kan het hier raadplegen.

(Illustratie ontleend van https://mi-psych.com.au/)

Relevante updates

Hectic Harmony is gemaakt en ontwikkeld door CrisisCare en PM • Risk Crisis Change. Alle rechten met betrekking tot het spel en de spelmaterialen berusten uitsluitend bij CrisisCare en PM. Het is niet toegestaan spelmateriaal of delen daarvan te gebruiken voor eigen doeleinden, tenzij hiervoor expliciet toestemming is gegeven. Het maken van kopieën, aanpassingen, vertalingen, bewerkingen en wijzigingen in de inhoud van deze website en alle spelmaterialen in welke vorm dan ook, is verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van PM. Indien overeengekomen dienen altijd links naar de websites van CrisisCare en PM te worden opgenomen.

Menu