Team Hugo Marynissen

Hugo Marynissen

Senior Non Executive Partner

Hugo Marynissen (geboren in 1966) is een Belgische expert in crisis governance, senior partner bij PM • Risk Crisis Change, professor en senior researcher aan de Universiteit Antwerpen (Faculteit Bedrijfswetenschappen & Economie, departement Management), en professor aan de Antwerp Management School. De focus van zijn huidige onderzoek ligt op crisisnetwerken, organizational resilience, normale chaos, en de rol van crisis governance als een manier om te anticiperen op extreme gebeurtenissen.

Hij is voorzitter van het CIP Institute, een non-profit organisatie die wetenschappers en professionals uit verschillende disciplines in een inspirerend en innovatief platform samenbrengt om kennis uit te wisselen en te ontwikkelen over de Complexe en Interactieve Processen (CIP) op het gebied van crisis. Van november 2020 tot juli 2021 was hij aangesteld als expert van de Bijzondere Parlementaire Commissie die de COVID-19 aanpak in België onderzocht.

Hugo Marynissen studeerde Change Management aan Saïd Business School (Green Templeton College, University of Oxford) en HEC Paris, waar hij in 2009 zijn Master diploma behaalde. Aan Cranfield University, School of Management, behaalde hij in 2014 zijn Doctoraat met het proefschrift “A constitutive view on risk communication in organizations managing high-risk processes: Towards a conceptual framework”.

Na zijn afstuderen werd Marynissen aangesteld als Academic Director van het eerste Executive PhD programma in België (Antwerp Management School). In deze functie was hij verantwoordelijk voor het programmaontwerp en de inhoud, de selectie van de docenten, en de ondersteuning en opvolging van de PhD-kandidaten. In deze periode (2015-2019) lanceerde hij met succes samenwerkingen met Lingnan (University) College, een afdeling van de Sun Yat-sen University in de Volksrepubliek China, en met Management Center Innsbruck (MCI) in Oostenrijk. Daarnaast was hij gasthoogleraar aan de Université Catholique de Louvain (België), Management Center Innsbruck (Oostenrijk), Lingnan (University) College en IE Business School (Spanje). Hij treedt ook op als Academic Director en professor aan de “Crisis Communication Module” in het Post Graduate Program Disaster Management aan de Campus Vesta.

Bij PM • Risk Crisis Change levert Hugo als senior non executive partner coaching- en consultancydiensten op het gebied van risico- en crisismanagement. Tijdens de terreuraanslagen in Brussel (22 maart 2016) adviseerde hij samen met zijn collega’s de premier van België over de crisiscommunicatiestrategie. Samen met collega Stijn Pieters ontwikkelde hij het Crisis Communication Work Process (CCWP), een evidence-based methode voor crisiscommunicatie.

Hugo Marynissen is co-auteur van meerdere boeken en boekhoofdstukken, en zijn onderzoek werd gepubliceerd in onder meer Public Administration Review, Journal of Contingencies and Crisis Management, International Journal of Business Communication en Sage Business Foundations.

+32 473 89 42 60

Connect with Hugo on LinkedIn or follow him on Twitter

Menu