Robbert Meulemeester

Senior adviseur & trainer

Robbert Meulemeester


+32 479 73 82 79

Robbert Meulemeester is senior adviseur en trainer die gespecialiseerd is in geïntegreerd crisisbeheer. Hij heeft een achtergrond in de financiële sector, evenementen, bedrijfscommunicatie en digitale marketing. Bij PM is hij verantwoordelijk voor training en heeft hij zich gespecialiseerd in acuut crisisadvies, strategische crisiscommunicatie, trainingen en oefeningen, processen voor crisisbeheer en spelsimulaties. Hij wordt ook vaak ingezet tijdens uiteenlopende adviestrajecten rond geïntegreerd crisisbeheer en business continuity management.

Robbert is (co-)auteur van diverse publicaties en veelgevraagd spreker. In het verleden gaf hij lezingen aan organisaties en academische instellingen, zoals Antwerp Management School, het Business Continuity Institute, KULeuven, UHasselt, Thomas More, het CIP Institute, IAAPA en meer.

Robbert bouwt bij PM aan doelgerichte leerlijnen voor crisisteamleden gebaseerd op de principes van competentiegericht leren. Als fervent voorstander van ervaringsleren via spelsimulaties ontwikkelde hij de Zombie Game, Calamity Cards en Hectic Harmony (in samenwerking met CrisisCare.eu), alle drie interactieve serious games over crisisbeheer, crisiscommunicatie en stressmanagement.

Robbert zit in het bestuur van het Crisis Communications Network Europe (CCNE), een Europees netwerk van crisiscommunicatie-agentschappen. In 2021 werd hij lid van IAAPA, de International Attractions and Amusement Parks Association. Hij is ook lid van Team D5, het Belgische federale ondersteuningsteam voor crisiscommunicatie.

Robbert heeft een zoontje, loopt (ultra) marathons en houdt van pretparken, zowat alle vormen van motorsport en American football.

Menu