Tussentijdse evaluatie opleidingsreeks crisiscommunicatie voor sevesobedrijven

crisiscommunicatie voor sevesobedrijven

In 2023 organiseerde de dienst noodplanning van de federale dienst van de gouverneur van de provincie Antwerpen een reeks opleidingen crisiscommunicatie voor sevesobedrijven. De dienst werkte daarvoor samen met PM. Enkele cijfers:

  • In totaal werden het afgelopen jaar 7 testsessies georganiseerd voor 74 deelnemers uit 33 sevesobedrijven.
  • Ter voorbereiding op de opleidingsdag kregen deelnemers toegang tot theoretische modules op het online leerplatform van PM. Maar liefst 9 op de 10 deelnemers volgden deze modules van begin tot eind.
  • Na afloop vroegen we deelnemers ook om, geheel vrijblijvend, een werkstuk in te dienen waarin ze reflecteren over hoe crisiscommunicatie georganiseerd is in hun bedrijf. Daarmee moesten ze aantonen dat ze de aangeleerde kennis en methodieken begrijpen en dat ze in staat zijn om kritisch te reflecteren over de materie. We mochten in totaal 25 interessante werkstukken ontvangen waaraan in totaal 37 personen hebben bijgedragen.
  • 64 deelnemers vulden na afloop een evaluatieformulier in. Gemiddeld gaven zij de opleiding een mooie score van 8,55 op 10.

Op 1 februari 2024 vond een netwerkmoment plaats voor alle deelnemers. Gouverneur Cathy Berx, attaché noodplanning Evi Devis en Robbert Meulemeester spraken er de deelnemers toe en presenteerden enkele vraagstukken als voer voor groepsgesprekken. Deelnemers konden elkaar daarna beter leren kennen bij een hapje en een drankje, aangeboden door de diensten van de gouverneur.

In 2024 worden nog 2 testsessies georganiseerd. Daarna zal de dienst beslissen hoe breed deze opleiding de komende jaren zal worden uitgerold.

Menu