Mediatraining

Pers en media zijn een belangrijk communicatiemiddel tijdens crisis. Ze helpen je met het breed verspreiden van jouw boodschap en kunnen de uitvoering van jouw communicatiestrategie en -aanpak in een stroomversnelling brengen. Maar woordvoerderschap is een aparte stiel, zeker in crisistijd. Bovenop de complexiteit, onzekerheid en tijdsdruk heb je als woordvoerder dan bijzonder weinig foutenmarge. PM geeft vaak mediatraining om de woordvoerders van jouw organisatie goed voor te bereiden, compleet met camera, belichting en kritische journalist.

Interesse in mediatraining voor jouw organisatie?

Over de mediatraining

Het geven van een interview is niet enkel het beantwoorden van vragen. Bij een goed persinterview gaat het erom uw kerngedachten juist over te brengen bij de journalist(e). Of zoals Henry Kissinger het ooit prachtig verwoordde bij het begin van een persconferentie: “Does any reporter have any questions for my answers today?”

Onze mediatraining is erop gericht om iemand gedurende een dag intensief en heel praktisch voor te bereiden op een geslaagde interactie met de pers. Zonder de pretentie te koesteren om van jou of jouw collega’s op één dag een volleerd woordvoerder te maken, bereiden we je binnen een vooraf bepaald tijdsbestek voor op een geslaagd interview.

Drie principes staan centraal bij onze mediatrainings en -coachings:

 1. zelfvertrouwen versterken;
 2. ervaring opdoen;
 3. inspireren met talloze praktijkvoorbeelden.

Zelfvertrouwen opbouwen is voor ons hét objectief van een mediatraining. Dat zelfvertrouwen en de ‘gestolde ervaring’, opgedaan tijdens mediatrainings, helpt leidinggevenden en hun medewerkers bij het geven van hun interviews of collega’s bij te staan in de voorbereiding, of bij het brengen van eerder welke gevoelige boodschap.

Hoor het van een ander

Deze mediatraining was een must voor elke officier die mogelijks de pers te woord dient te staan.

Wim Van Hecke
(Luitenant, Brandweerzone Rand)

Cette formation était très motivante. Meilleure formation suivi dans ma vie professionelle.

Davina Gruber
(Chargée de communication, Ville de Bruxelles)

mediatraining

Laat ons contact opnemen

Interesse in een mediatraining? Laat hier jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

  Hoe wil je dat we contact opnemen?

  Trainingsinhoud

  Voor mediatraining op maat ben je bij PM aan het goede adres. Van korte drills van 1 uur voor één persoon (coaching) tot een halve of volledige voor een groep (opleiding), alles is bespreekbaar.

  In de mediatraining komen minstens de volgende onderwerpen aan bod:

  • werking van pers en media;
  • voorbereiding van een interview;
  • journalistieke listen;
  • empathie in de (crisis)communicatie;
  • lichaamstaal en non-verbale communicatie;
  • praktijkoefeningen voor de camera;
  • rechten van de geïnterviewde.

  Na afloop van de mediatraining zullen de deelnemers:

  • in staat zijn een interview voor te bereiden;
  • bewust zijn van lichaamstaal en stem tijdens interviews;
  • een kerngedachte goed kunnen formuleren;
  • voorbereid zijn op crisiscommunicatie met pers en media.

  Competentiegericht leren

  Competentiegericht leren betekent op een bedachtzame manier toewerken naar de verschillende competenties die nodig zijn voor een goede invulling van de woordvoerdersrol. PM beschikt over een competentiestandaard voor de woordvoerder en kan deze inzetten tijdens de mediatraining.

  Voordelen van competentiegericht leren zijn onder andere:

  Leer met een doel

  Competentiegericht leren betekent efficiënter leren. Concrete leerdoelen voor ogen, bepaald voorafgaand aan de mediatraining, zorgen voor training met impact.

  Identificeer hiaten

  Met competentiegericht leren zien de deelnemers waaraan ze nog moeten werken, en ziet de opdrachtgever in welke mate er voldoende capaciteit is voor de rol van woordvoerderschap.

  Zie vooruitgang

  De competentiestandaarden zijn kwantificeerbaar. Daardoor kan je als deelnemer of opdrachtgever heel duidelijk de vooruitgang van de deelnemers documenteren.

  Ga vandaag nog van start met competentiegericht leren voor jouw woordvoerders

  Menu