PM nieuwsbrief | november 2021

Newsletter-september-2021

Hoe gaan havens om met woelig water? Onderzoek naar de mate van veerkracht in havens

In het kader van een ontwikkelingsproject dat ondersteund wordt door het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO – HBC.2020.2504) heeft de R&D-divisie van PM een project omtrent ‘Risks & Resilience’ afgerond voor de International Association of Ports and Harbors (IAPH). In totaal werden wereldwijd een 20-tal havenautoriteiten bevraagd omtrent hun visie en aanpak inzake crisisbeheer en hun voorbereiding op calamiteiten. Op basis van die gesprekken met directieleden en veiligheidsmanagers, en onderbouwd door een grondige literatuurstudie, werd er een tool ontwikkeld die de mate van veerkracht van de IAPH-leden in kaart brengt. Op dit ogenblik wordt deze tool getest en in december 2021 onder alle leden van de community verspreid.

Schrijf in voor roltraining op de PM Academy

Telewerk of niet, in november zijn opnieuw roltrainingen gepland op de PM Academy. Je kan nog inschrijven voor de opleidingen crisismanagement en crisiscommunicatie. Dé ideale gelegenheid om je jaarlijkse training op de valreep alsnog te doen vanuit het comfort van je eigen werkplek!

Elke opleiding bestaat uit 2 live lessen met praktische oefeningen op de verschillende rollen en online modules ter ondersteuning.

Open gesprek over crisismanagement in Antwerpen (met netwerkreceptie)

Op 25 november spreken Bert Brugghemans, Bart Bruelemans, Hugo Marynissen en Stijn Pieters over crisisbeheer tijdens een evenement georganiseerd door de Universiteit Antwerpen. Het belooft een levendige discussie te worden. Nadien kan verder gepraat worden tijdens een receptie.

Wie wil kan op het evenement het boek Alles is onder controle! & 9 andere mythes over organiseren in tijden van crisis kopen. Er worden ook een aantal exemplaren verloot onder de aanwezigen.

Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht. Zien we je daar?

Succesvolle eerste online conferentie van ons Europees netwerk CCNE

Op 18 oktober vond de eerste CCNE conferentie plaats. Door de pandemie ging die online door. Onder andere Oana Lungescu (NATO), Guy Berger (Unesco) Bert Brugghemans (Brandweerzone Antwerpen) en onze eigen Julien Draillard Losada behoorden tot de sprekers. Op onze blog lees je alvast een kort verslag, maar we raden aan om PM en CCNE te volgen op LinkedIn om binnenkort enkele fragmenten van de conferentie te bekijken.

Het CCNE is ons Europees netwerk van bureaus die gespecialiseerd zijn in crisiscommunicatie. Met 11 leden in Europa kunnen we zo rekenen op een pak expertise in geval van een crisissituatie die de landsgrenzen overschrijdt.

PM was erbij op de IAAPA conferentie

PM was aanwezig op de IAAPA conferentie in Barcelona. IAAPA (International Association of Amusement Parks and Attractions) vertegenwoordigt onder andere pretparken, waterparken, fabrikanten en leveranciers. PM heeft een bijzonder aanbod voor de industrie, waaronder training en simulaties.

Hoogtepunten waren onder andere het ontmoeten van nieuwe mensen binnen de industrie (je weet wie je bent!), de openingsreceptie in het Tibidabo pretpark met uitzicht op Barcelona, een inspirerende keynote over hoe organisaties groeien in turbulente tijden met dr. Rebecca Homkes en een informele “Cheers to our mistakes!” sessie met CEO’s uit de industrie.

Lees meer over de trip en ons aanbod voor de industrie op onze blog.

Interesse om updates zoals deze als eerste te ontvangen? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief.

Domain: Nieuwsbrief
Language: Nederlands
Menu