Zombie Game Simulatie

Stel je het volgende scenario voor. Meerdere zombie-uitbraken ontketenen een ravage over de wereld. Onze grootste steden zijn geïmmobiliseerd en groepen gevaarlijke zombies vormen een onvoorziene bedreiging voor alles wat ons dierbaar is. Onze toekomst en nalatenschap staan op het spel. Gelukkig hebben de NAVO-lidstaten een strijdplan opgesteld: legers sturen gespecialiseerde troepen om zombiegroepen in te sluiten, communicatiespecialisten doen hun best om burgers te informeren en crisismanagers in de oorlogskamer moeten ervoor zorgen dat hun waarden en strategische doelen op één lijn liggen met alle betrokkenen. Het is aan jou en je teams om te doen wat juist is.

Sinds mei 2014 weten we dat het Amerikaanse ministerie van Defensie in 2011 “CONPLAN 888” schreef. Het is een crisisparaatheidsplan, maar het is anders dan elk ander crisisplan waar je van gehoord hebt: CONPLAN 888 bereidt het Pentagon en de Amerikaanse Defensie voor op zombie-uitbraken! In het uitgebreide gedeelte over risicobeoordeling behandelt het document pathogene zombies (het klassieke zombietype dat via infectie ontstaat), maar het behandelt ook speciale maatregelen die genomen moeten worden voor minder bekende soorten zoals ruimtezombies en zelfs kippenzombies. Bij PM gaan we echter een stap verder. Wij schreven geen plan om een zombieaanval te verzachten, zoals het Pentagon vroeger deed. Nee, we hebben dit vergezochte scenario werkelijkheid gemaakt. In onze Zombie Game crisissimulatie worden deelnemers daadwerkelijk geconfronteerd met deze buitengewone gebeurtenis, die normaal gesproken alleen voorkomt in een blockbuster film.

Krijg alle details over ons zombie spel in dit document (PDF):

Vraag me niet om te beslissen, mijn morele waarden zijn twijfelachtig!

– Deelnemer die moet beslissen over de aanvalsstrategie op lange termijn

Moeten we Amsterdam, Tokio of de Marskolonie opgeven?

– Deelnemer over het prioriteren van geld en middelen op het slagveld

We moeten beseffen dat er in het echte leven geen ‘laatste ronde’ is

– Deelnemer toen de Zombie Game simulatie afliep

Bereid je op alles voor

De Zombie Game is het enige spel dat operationele crisisrespons, crisismanagement en crisiscommunicatie integreert. Het is de meest interactieve simulatie over crisismanagement die ooit gemaakt is.

Voelt aan als een echte crisis

De Zombie Game biedt organisaties, teams en individuen een unieke manier om elementen van crisismanagement te verkennen, ongeacht hun ervaring. Het werkt zelfs als jeniet betrokken bent bij crisismanagement!

Multifunctionele simulatie

Zombie Games kunnen  als teambuilding worden gehouden, maar ook als onderdeel van een crisistraining of zelfs een executieve sessie waarin thema’s als strategische intentie en tactische planning worden verkend. Sessies duren meestal een halve of hele dag.

Een onvergetelijke ervaring

Een Zombie Game-sessie maakt een blijvende indruk als je er een speelt, en verandert voor altijd de manier waarop je naar een crisis kijkt. Echt, dompel jezelf onder in een sessie en je zult er nog jaren over praten

Deze Spaanse projectmanagers leerden basisprincipes van crisismanagement te midden van een zombie-aanval

PM Zombie Game
PM Zombie Game
PM Zombie Game

Zombie Game sessies bij ons op kantoor zijn een ware belevenis, inclusief sfeerbepaling en soundbites

Expert advice

Bert Brugghemans, met onze senior partner en managing partner co-auteur van het boek Alles is onder controle! & 9 andere mythes over organiseren in tijden van crisis, legt uit waarom we ons moeten voorbereiden op zombie-aanvallen.

Menu