Calamity Cards

Je snelle en regelmatige reality check

Je organisatie is misschien niet zo risicobewust en crisisklaar als je zou willen. Toch heeft je team de wens om zich beter op crises voor te bereiden. Je merkt dat een grootschalige crisisoefening niet voldoende is, ondanks het feit dat veel collega’s er veel energie in steken. Je weet wat er nodig is: meer praten over risico’s en crises met de mensen in je team, meer oefenen, meer simuleren, meer ‘wat als’-gesprekken voeren, meer testen, meer voorbereiden, meer evalueren en bijsturen. Toch lijkt het alsof de activiteiten die je organisatie moeten voorbereiden op een crisis nooit een prioriteit zijn.

Klinkt bekend? Je bent niet de enige!

Calamity Cards (©) genereert voor jou unieke scenario’s waar je team misschien niet meteen aan denkt, maar die je organisatie op elk moment kunnen treffen. Ideaal voor allerlei oefeningen en simulaties. Resultaten gegarandeerd!

PM Calamity Cards
Calamity Cards

E-mail me de brochure

In de brochure lees je over de objectieven van het kaartspel, mogelijke sessies, etc.

  Hoe spelen?

  Bepaal je doelstellingen

  Kies eerst één of meerdere doelstellingen voor je sessie. Wat wil je bereiken? Houd rekening met de beschikbare tijd en het aantal deelnemers.

  PM Calamity Cards

  Trek twee kaarten

  Je eerste kaart is een scenariokaart, met een kleurrijk personage op de voorzijde. Deze kaart zet de scène van een werkplek incident of crisis situatie. Om willekeurigheid en extra complexiteit toe te voegen, trek je een contextkaart, met het Calamity Cards logo op de voorkant. Combineer beide kaarten en pas het scenario toe op je context.

  Pro tip: als je ambitieus bent, dagen we je uit om extra contextkaarten te trekken!

  Bereik je doelen

  De scène is gezet en het scenario ligt op tafel. Nu is het tijd voor het leuke gedeelte. Probeer als team je doelstellingen te bereiken: kijk of je crisisplannen standhouden, of je sleutelfiguren binnen je organisatie kunt bereiken of stel een reflexcommunicatie op.

  Herhaal indien nodig

  De scenario’s zijn eindeloos. Trek nieuwe kaarten en ga verder, of bewaar je set Calamity Cards tot de volgende keer!

  Calamity Cards is gemaakt en ontwikkeld door PM • Risk Crisis Change. Alle rechten met betrekking tot het spel en de spelmaterialen berusten uitsluitend bij PM. Het is niet toegestaan spelmateriaal of delen daarvan te gebruiken voor eigen doeleinden, tenzij hiervoor expliciet toestemming is gegeven. Het maken van kopieën, aanpassingen, vertalingen, bewerkingen en wijzigingen in de inhoud van deze website en alle spelmaterialen in welke vorm dan ook, is verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van PM. Indien overeengekomen dient altijd een link naar de website van PM te worden opgenomen.

  Menu