Calamity Cards: je snelle en regelmatige reality check

Je organisatie is misschien niet zo risicobewust en crisisklaar als je zou willen. Toch heeft je team de wens om zich beter op crises voor te bereiden. Je merkt dat een grootschalige crisisoefening niet voldoende is, ondanks het feit dat veel collega’s er veel energie in steken. Je weet wat er nodig is: meer praten over risico’s en crises met de mensen in je team, meer oefenen, meer simuleren, meer ‘wat als’-gesprekken voeren, meer testen, meer voorbereiden, meer evalueren en bijsturen. Toch lijkt het alsof de activiteiten die je organisatie moeten voorbereiden op een crisis nooit een prioriteit zijn.

Klinkt bekend? Je bent niet de enige!

Dit kaartspel genereert voor je een uniek scenario waar je team misschien niet meteen aan denkt, maar dat je organisatie op elk moment kan treffen. De kaarten zijn ideaal voor het opzetten van leerrijke crisissimulaties. Resultaten gegarandeerd!

Leer alles over ons kaartspel in deze presentatie (PDF):

PM Calamity Cards

Hoe spelen?

Bepaal je doelstellingen

Kies eerst één of meerdere doelstellingen voor je Calamity Cards sessie. Wat wil je bereiken? Houd rekening met de beschikbare tijd en het aantal deelnemers. Download deze presentation ter inspiratie.

PM Calamity Cards

Trek twee kaarten

Je eerste kaart is een scenariokaart, met een kleurrijk personage op de voorzijde. Deze kaart zet de scène van een werkplek incident of crisis situatie. Om willekeurigheid en extra complexiteit toe te voegen, trek je een contextkaart, met het Calamity Cards logo op de voorkant. Combineer beide kaarten en pas het scenario toe op je context.

Pro tip: als je ambitieus bent, dagen we je uit om extra contextkaarten te trekken!

Bereik je doelen

De scène is gezet en het scenario ligt op tafel. Nu is het tijd voor het leuke gedeelte. Probeer als team je doelstellingen te bereiken: kijk of je crisisplannen standhouden, of je sleutelfiguren binnen je organisatie kunt bereiken of stel een reflexcommunicatie op.

Herhaal indien nodig

De scenario’s zijn werkelijk eindeloos. Trek nieuwe kaarten en ga verder, of bewaar je set Calamity Cards tot de volgende keer!

Menu