Simulaties & games

Stel jouw organisatie op de proef!

Bij PM gebruiken we onze uitgebreide ervaring en creativiteit om de meest bijzondere simulaties en games te bouwen.

Eigenlijk kunnen alle crisisoefeningen en simulaties als games worden beschouwd. Hoe abstracter het scenario is, hoe meer we geneigd zijn om te spreken van games in plaats van simulaties, maar niettemin zijn we aan het spelen. Spelen zit in de menselijke natuur. Door te spelen, stellen we ons hele werelden voor. We doen alsof, om op die manier onze eigen werkelijkheid met haar regels en onszelf te leren kennen. Daarbij helpt spelen om ons inlevingsvermogen te vergroten en in sommige gevallen kan spelen ons leren om ons beter aan een onverwachte situatie aan te passen. In de huidige complexe samenleving zou je kunnen stellen dat gaming serious business is!

Bekijk welke simulaties en games wij aanbieden om jouw organisatie op de proef te stellen.

Zombie Game

Crisismanagement gaat over het managen van het onverwachte in complexe omstandigheden. Hoe zou jij omgaan met wereldwijde zombie-uitbraken? Dit teamspel verandert voorgoed de manier waarop je tegen organiseren tijdens een crisis aankijkt. Het is een unieke, toegankelijke en leuke manier om de basisprincipes van crisismanagement te verkennen, ongeacht het ervaringsniveau.

Games-zombie-game

Calamity Cards

Dit kaartspel genereert duizenden unieke crisisscenario’s voor uw teams. Het zijn allerlei potentiële bedreigingen waar u misschien niet direct aan denkt, maar die uw organisatie op elk moment kunnen treffen. De kaarten zijn te gebruiken als conversatiestarter, voor frequente flitsoefeningen of om gaten in jouw crisisplannen bloot te leggen. Resultaten gegarandeerd!

Games-calamity-cards

Social Media Trainer

Realisme, of het gebrek eraan, kan een crisisoefening maken of breken. Dit is ook het geval voor crisiscommunicatieoefeningen. Bij PM gebruiken we de Social Media Trainer (SMT), gebouwd door onze Nederlandse partners Merlin, om online media en sociale media tijdens crisissituaties te simuleren. Kan jouw team omgaan met de druk en aandacht van het publiek?

crisis consulting
crisis-simulation
Menu