february, 2021

04feb9:00 am5:00 pmMasterclass: Werkproces Crisiscommunicatie 2.0 (Dag 2)Naar een verdere uitdieping van het beproefde Werkproces Crisiscommunicatie

PM Risk Crisis Change work process crisis communication

Event Details

Het Werkproces Crisiscommunicatie (WPCC) is dé beproefde methode om gestructureerd te communiceren tijdens een crisis. Doordat het de standaard voor crisiscommunicatie is voor bedrijven, overheden en andere organisaties in België en het buitenland, heeft het WPCC doorheen de jaren al talloze keren kunnen bewijzen dat het wérkt. Sindsdien zijn termen zoals omgevingsanalyse, de Strateeg of ‘we know, we do, we care en we’ll be back’ niet meer weg te denken uit elke cursus of plan dat crisiscommunicatie serieus neemt.

Tijdens een grootschalige, complexe of communicatief uitdagende crisissituatie zien we dat teams aan zelforganisatie doen. Ze vinden als het ware nieuwe structuren en processen uit die ze op dat moment nodig achten om het hoofd te kunnen bieden aan de crisis. Zo ook met het WPCC. Sinds het ontstaan ervan in 2013 heeft het werkproces zich steeds aangepast aan de crisisrealiteit van de dag, waardoor de werkgebieden van analyse, strategie, redactie, woordvoering en coördinatie elk hun eigen subwerkproces kregen. We merken hier en daar dat organisaties al een aantal van deze subwerkprocessen in hun eigen werking implementeerden. Toch werd het nieuwe WPCC tot op heden niet geformaliseerd.

Tijdens deze Masterclass stelt PM samen met zijn partners het gloednieuwe Werkproces Crisiscommunicatie 2.0 voor de allereerste keer voor. Tijdens deze tweedaagse opleiding, doorspekt met voorbeelden, anekdotes en praktijkoefeningen, nemen de experts van PM je mee naar het front van crisiscommunicatie.

Meer praktische informatie binnenkort beschikbaar.
Neem contact op via info@pm.be indien u vragen hebt over deze opleiding.

 


Lesgevers:

Time

(Thursday) 9:00 am - 5:00 pm CET

Location

PM Head Office

Krijgslaan 112, 9000 Gent

Organizer

PM • Risk Crisis Changeinfo@pm.be

Comments are closed.

Prepared for your next crisis? — PM makes organisations more resilient by preparing them to manage crisis situations. We provide consultancy, training, advice and support in all stages of the crisis timeline: before, during and after.

Twitter
LinkedIn
Newsletter
PM BVBA
K.M. Hendrikaplein 57
9000 Gent
+32 479 112 112
info@pm.be
Bank J.Van Breda & C°
IBAN: BE90 6451 0499 2532
BIC: JVBABE22
BTW BE 0473.448.981
NACE code 82990
X