PM’s Crisis Preparedness Scan

Nu vele landen de Corona-maatregelen versoepelen, bevinden we ons in een nieuwe fase van de pandemie. Dit is goed nieuws voor onze maatschappij, maar toch kijken organisaties tegen heel wat dreigingen aan. De kans bestaat dat er een tweede golf van het virus komt in de herfst en dat dit gepaard zal gaan met een verpletterende naschok. Nu is het aan uw organisatie om te reageren, te leren en zich aan te passen. PM helpt uw organisatie om dit pad naar een verhoogde veerkracht te bewandelen.

PM heeft ruime ervaring met het ondersteunen van strategisch denkwerk en tactische planning enerzijds, en het uitvoeren van vitale crisistaken anderzijds, en dat in alle mogelijke sectoren. Daarnaast hebben we tijdens de lockdown de crisiswerking van private en publieke organisaties uitgebreid bestudeerd. Die inzichten hebben we gebruikt om de beproefde PM’s Crisis Preparedness Scan nog sterker te maken. De kern van PM’s Crisis Governance Scan werd in 2016 gebouwd na de terroristische aanslagen in Brussel. Intussen werd de dienstverlening geïmplementeerd bij verschillende organisaties van (middel)grote omvang.

Aanpassingsvermogen en voorbereiding zal het verschil maken tussen overleven en ‘game over’. Laat PM uw praktijkgerichte roadmap co-creëren. Leer van het verleden, blijf gevoelig voor het heden en wees bedacht op de toekomst.

Bel +32 479 112 112, contacteer een van onze adviseurs of vraag een gesprek aan via onderstaand contactformulier.

  I consent to having this website store this information so PM can respond to my inquiry


  PM’s Crisis Preparedness Scan omvat domeinen zoals:

  • Performance management
  • Crisis management
  • Change management
  • Risk management
  • Paradoxaal leiderschap

  Partner Prof. Dr. Marynissen is co-auteur van een wetenschappelijk artikel over transdisciplinariteit.  

  Aanpak

  Datacollectie

  Verzamel data en bouw een gezamenlijk beeld met de leden van het (crisis) management team.

  Dataverwerking

  Ken labels toe, verwerk data en maak kruisverwijzingen met sterk actiegericht advies als resultaat.

  Geïnformeerd beslissen

  Prioriteer objectieven en maak een stappenplan voor het verbeteren van je organisationele veerkracht.

  • Een aantal diepte-interviews met sleutelfiguren binnen uw (crisis)organisatie geven ons de nodige inzichten om verder richting te geven aan het project.

  • Analyse van relevante crisisdocumentatie en logboeken helpen ons om uw besluitvorming beter te begrijpen.

  • Aan de hand van ons Resilience Framework verwerken we de data. Het resultaat wordt gevisualiseerd in een preliminair stappenplan met actiegericht advies.

  • Tijdens praktijkgerichte adviessessies met de geïnterviewde personen gaan we dieper in op de kleine en grote mijlpalen uit het verleden én de toekomst.

  • Het resultaat van PM’s Crisis Preparedness Scan is een zeer concreet en gedetailleerd stappenplan die de prioriteiten voor de organisatie beschrijft om de veerkracht van de organisatie te verhogen.

  “Sunny days give us happiness; stormy days give us wisdom.”
  Mehmet Murat Ildan

  PM makes organisations more resilient by preparing them to manage and learn from disruptive events. We provide consultancy, training, acute support and research in all stages of the crisis timeline: before, during and after.

  Twitter
  LinkedIn
  Newsletter
  PM BVBA
  Krijgslaan 112
  9000 Gent
  +32 479 112 112
  info@pm.be
  Bank J.Van Breda & C°
  IBAN: BE90 6451 0499 2532
  BIC: JVBABE22
  BTW BE 0473.448.981
  NACE code 82990