Vacature: Kickstarter crisistool en communicatiespecialist (m/v/x) bij het powerteam van PM • Risk Crisis Change in Gent

Aarzel niet, solliciteer vandaag nog voor deze boeiende uitdaging!
Vul kennismakingsformulier in

Wij zijn het wild enthousiast en hands-on team crisisadviseurs van PM met hoofdkantoor in Gent en zijn op zoek naar versterking. Al meer dan tien jaar zijn we gespecialiseerd in crisisbeheer en crisiscommunicatie. Geen dag is bij ons dezelfde. We bouwen voortdurend en met veel drive aan de crisisparaatheid van onze klanten. Ook zodra het grondig fout loopt staan wij paraat om onze klanten te adviseren en ondersteunen. Ons team en onze klanten appreciëren onze praktijkgerichte en no-nonsense manier van werken enorm. Eigenlijk zijn we actief in alle sectoren die je je maar kan indenken, maar volgende komen vaak terug: industrie, nucleair, financieel, zorg & gezondheid en transport. Ook bij vele overheden en hulpdiensten – op alle niveaus – hebben we onze pluimen al verdiend.

Crisiscommunicatie, allesbehalve alledaags werk

Ondertussen weten we goed wat niet werkt: stoffige en veel te dikke crisisbundels in een kast, inefficiënte vergaderingen terwijl taken en vragen zich blijven opstapelen, te complexe oefeningen met honderden aanbevelingen, Gantt plannings (“A friend doesn’t let a friend make Gantt plannings”) en een check­the­box mentaliteit. Inderdaad, een crisisplan is belangrijk. Maar nog belangrijker is de opeenstapeling van ervaringen met onzekerheid. Zelf hebben we bij honderden kleine en grote crisissen meegedraaid en weten we uit ondervinding dat een organisatie er zonder kleerscheuren vanaf komt als ze een tiental vooropgestelde principes respecteren.

Kom je ons vervoegen, dan bouw je samen met ons stap voor stap crisisorganisaties die niet enkel op papier voorbereid zijn maar zich ook écht goed voorbereid voelen om elke crisis aan te pakken. Het is onze missie om mensen en teams klaar te stomen die tijdens crisissen, ondanks heel turbulente en onzekere omstandigheden, snel terug performant worden.

Klanten waarderen ons voor de manier waarop we gericht focussen op échte impact op alle niveaus. Onze wetenschappelijk onderbouwde filosofie helpt ons daarbij. Principes zoals ‘Chaos is perfect normaal’ en ‘Relax! Je hebt niets onder controle’, geven een boost aan het zelfvertrouwen tijdens een crisis. Elke ochtend staan we op met frisse ideeën om het integraal crisisbeheer bij onze klanten draaiende te krijgen en te houden.

Klanten begeleiden, betekent bij PM niet voor klanten maar met klanten werken. Eigenlijk amuseren we ons te pletter wanneer we ter voorbereiding van workshops en oefeningen de meest waanzinnige crisissen verzinnen. Hoe zou jij als crisisteam reageren als je via sociale media een wereldwijde zombie outbreak oppikt en het blijkt geen fake news te zijn? Het is kicken, wanneer we zulke scenario’s dan hyperrealistisch tot leven brengen en op onze klanten loslaten. Met ons innovatief online simulatieplatform als motor van de oefening.

Dat de crisiswereld nooit gaat vervelen, kan elk van ons je garanderen!

Wat we van jou verwachten


Jouw functieomschrijving als Junior Crisisadviseur bij PM in Gent is drieledig en enorm gevarieerd:

 1. Kickstarten van het simulatieplatform ‘CIP Simulator’ dat onze klanten inzetten voor crisiscommunicatie­ en andere oefeningen. Klantencontact, communicatie en ondersteuning van één van onze belangrijkste innovatieve crisistools.
 2. Communicatie van het snelgroeiende bedrijf PM • Risk Crisis Change. Innovatief en hands-on benaderen en durven experimenteren is hier de boodschap! Je werkt aan de planning en uitvoering van gerichte communicatieacties. Je neemt plaats achter de knoppen van onze sociale mediakanalen en je laat onze realisaties over de tongen rollen door een stroom van berichtgeving op gang te brengen. Je gaat de interactie aan met nieuw geïnteresseerden en maakt hen in grote lijnen wegwijs in al onze crisis gerelateerde diensten.
 3. Ondersteuning van de dienstverlening van PM • Risk Crisis Change. Om je eigen weg te vinden en uit te groeien tot een gevestigde crisisbezweerder, krijg je alle kansen om achter de schermen met het team samen te werken voor heel wat bekende bedrijven en overheden in binnen- en buitenland: acute crisisondersteuning, lange termijn programma’s, ad hoc trainingen, open trainingen, mediatrainingen, zombie games, interviews, onderzoek & ontwikkeling, crisisplanning en lezingen. Dit doe je uiteraard met het oog om geleidelijk aan, als gedreven collega, mee op de voorgrond te treden.

Jouw profiel en achtergrond


We hechten veel belang aan motivatie, leergierigheid, creativiteit en de skills die jou bijzonder maken.

Verder verwachten we van jou:

 • een passie voor crisis, rampen en catastrofes, die chaotische omstandigheden en een plotse nood aan volledige focus met zich meebrengen. Op deze momenten schuilen ook mogelijkheden om positieve veranderingen teweeg te brengen (“Never waste a good crisis” – Winston Churchill).
 • ­ een relevante en aanleunende hogere opleiding. Minstens twee jaar werkervaring is een plus.
 • een grote mentale weerstand en een drang om uit je comfort zone te treden.
 • ­een goede talenkennis. Nederlands en Engels zijn een must. Ben je ook het Frans machtig, dan is dat zeker een pluspunt.

Daarnaast appreciëren we eveneens het volgende:

 • ­ Je bent flexibel en springt verstandig om met het concept tijd. Verplaatsingen in binnen- en buitenland schrikken jou niet af.
 • Je durft gepaste initiatieven nemen wat essentieel is voor persoonlijke groei en dus groei van PM.
 • ­Voor het luik ‘CIP Simulator’ is praktische ervaring met WordPress een grote troef.
 • Als communicatiespecialist heb je inzicht in communicatiemiddelen en je kan ook overweg met grafische software.
 • ­Om uit te groeien tot crisisbezweerder is professionele ervaring binnen crisisbeheer natuurlijk een plus maar geen must. Jouw ervaringen met onzekere situaties en hoe mensen in die omstandigheden te helpen kan ook komen uit (zelf)studie, stages of bepaalde gebeurtenissen die je van dichtbij hebt meegemaakt.

Onze troeven


Wij zijn overtuigd een heel competitief pakket aan te bieden

 • Werken bij PM • Risk Crisis Change staat garant voor een zeer rijke, gevarieerde en uitdagende job, vanuit de filosofie van werken 2.0 streven we naar een goede balans tussen momenten van gezonde stress (we zijn nu eenmaal een crisisteam) en kalme periodes waarin je stoom kan en mag afblazen.
 • PM zet voluit in op personal branding en thought leadership. We geven jou de nodige ruimte om je eigen talenten te ontplooien, en investeren voortdurend in jou. Wat we willen is dat je snel kan bijleren en we zullen je dan ook stimuleren om ervaring op te doen, om je eigen niche en je eigen referenties uit te bouwen. Kortom, we willen dat je je eigen dromen kan (blijven) achternagaan.
 • Onze kantoren vind je in Gent op een steenworp van het Sint­Pietersstation. Jouw kans om in Gent als crisis professional aan de slag te gaan. De perfecte uitvalsbasis om de wereld te veroveren!
 • Je PM-teamleden zijn allen uitermate competente crisisprofessionals met een gedeelde visie: individuen, teams, organisaties, samenlevingen en werelden robuuster en elastischer maken om moeilijkheden het hoofd te bieden.
 • We kunnen dus vast veel van elkaar leren en zien onszelf en onze klanten als mensen! We gaan professionele uitdagingen dan ook aan met een authentieke attitude, anders gezegd: het is niet onze stijl om ons achter een corporate masker te verschuilen.

 

 • Je hebt bij ons een competitief loon en extralegale voordelen zoals flexibele werkuren, dertiende maand, groepsverzekering, en een soft- en hardware budget.
 • Tot slot werken we met een bonussysteem onder het motto: als het goed gaat met PM, gaat het goed met de PM-medewerkers. Deze bonus kan bestaan uit tijd, materiaal en/of premies.

 

Aarzel niet om ons online kennismakingsformulier in te vullen en je cv en motivatie na te sturen naar stijn@pm.be. Een boeiende, unieke job in een heel innovatief en relevant werkdomein ligt op jou te wachten bij PM • Risk Crisis Change. Je krijgt bij ons evenveel uitdaging als werkplezier!

 

Download vacature PDF

Download deze vacature als PDF (met voorstelling mede-teamleden PM)

Aarzel niet, solliciteer vandaag nog bij dit powerteam!
Vul kennismakingsformulier in
Prepared for your next crisis? — PM makes organisations more resilient by preparing them to manage crisis situations. We provide consultancy, training, advice and support in all stages of the crisis timeline: before, during and after.
Contact
PM BVBA
K.M. Hendrikaplein 57
9000 Gent
+32 479 112 112
info@pm.be
Belfius Bank
IBAN: BE76 0688 9886 7095
BIC: GKCDBEBB
BTW BE 0473.448.981
NACE code 82990

I consent to having this website store my submitted information so they can respond to my inquiry.